Kuka on Saara Jokiaho?

Saara Jokiaho on vantaalaislähtöinen laulaja ja näyttelijä, joka työskentelee kolmatta vuottaan näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Tällä kaudella hänet voi nähdä mm. Ola Tuomisen ohjaaman Diivat-komedian toisessa naispääosassa, Kauas pilvet karkaavat -näytelmässä sekä Ansa-musikaalissa. Syksyllä 2017 Saara tulee olemaan Peter Pan -musikaalissa Peter Pan, sekä Tsehovin Kolmen sisaren Irina.

Kaudella 2015-16 hän esiintyi mm. Jekyll & Hyde -musikaalissa Emma Carew’n roolissa, sekä Kaisa Korhosen ohjaaman Elämänmenon Anneli Niemisenä. Kaudella 2014-15 hän esiintyi viidessä eri teoksessa, mukaanlukien Lainahöyhenissä-musikaalin, sekä näytelmät Niskavuoren naiset ja Yksi lensi yli käenpesän.

Näytäntökauden 2013-14 Saara oli kiinnitettynä näyttelijänä Teatteri Imatrassa, jossa hänet syksyn aikana nähtiin Liisana Ihmemaassa ja Viivinä Viivissä ja Wagnerissa. Keväällä 2014 oli vuorossa Lindan rooli Veriveljet-musikaalissa.

Syksyllä 2013 Saaran saattoi nähdä myös Peter Panin roolissa Peter Pan -seikkailumusikaalissa (Linkola, Virtanen) Teatterimuseolla, Kaapelitehtaalla, syyskuussa ja Kulttuuritalo Grandissa Porvoossa lokakuussa 2013. Peter Pan -musikaalin tuotti Saaran oma ryhmä Olo Ensemble ry.

Aikaisempiin teatteritöihin lukeutuvat mm. Helsingin Kaupunginteatterin Viulunsoittaja katolla, Beatricen rooli Kouvolan Teatterin Rebecca-musikaalissa (2010-2011), Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden kaupunginteatterin yhteistyönä toteutettu Fame (2010), Oulun kaupunginteatterin ja eri oppilaitosten yhteisproduktio West Side Storysta (2009), jossa hän teki Marian roolin, Ooppera Skaalan Fitness-kevytooppera (2007) ja Nuorten Musikaaliteatteri ry:n tuottama Honk! -musikaali (2006)

Saara valmistui syksyllä 2011 Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutin musiikkiteatterilinjalta. Aiemmin hän on valmistunut muusikoksi myös Helsingin Konservatoriosta pääaineenaan klassinen laulu (2005), vaikka viettikin sitä ennen yksitoista vuotta viulunsoiton parissa. Musiikki- ja draamainstituutin lisäksi hän on opiskellut näyttelijäntyötä kesäkursseilla mm. Lontoossa East 15 Acting Schoolissa. Lauluopintojaan hän on täydentänyt Royal Academy of Musicin opettajien johdolla Helsingin kaupunginteatterilla järjestetyillä intensiivikursseilla.

Lisäksi hänellä on kokemusta teatterityöstä myös tekniikan puolelta toimittuaan tekstittäjänä useissa oopperoissa työnantajinaan mm. Lahden Musiikki- ja draamainstituutti, Ooppera Skaala, Oopperayhdistys HOO ry ja Helsingin konservatorio ja Stadia (nyk. Metropolia).

Saara harrastaa paljasjalkajuoksua ja lapset viihtyvät mainiosti hänen seurassaan!


Ota yhteyttä: info @ saarajokiaho.com
Nimi:

Salasana: